“Zola d.o.o." je specijalizirani dobavljač ultrazvučnih kada robne marke ASonic. Na hrvatskom tržištu smo prisutni više od 33 godine. Ultrazvučna kada je jedan od najboljih uređaja za čišćenje i odmašćivanje dijelova u raznim industrijama gdje se često sreću masni i prašnjavi dijelovi alata ili gotovih proizvoda.
Industrijski čistaći imaju podešavanje vremena od 1 - 99 minuta, podešavanje grijanja do 80°C i automatsko isključivanje. Uređaj je pogodan za širok spektar primjena (alati za čišćenje, sredstva za čišćenje, čišćenje poluproizvoda prije daljnje obrade - zavarivanje, farbanje itd.), jer možete podesiti optimalan odnos temperature i vremena za čišćenje vaših predmeta.
Naš industrijski standardni asortiman obuhvaća kapacitete rezervoara od 40 do 300 litara. Također, možemo proizvesti uređaj po mjeri koji će biti najpogodniji za čišćenje vaših aplikacija.

Ultrazvučne kade napravljene su za profesionalne korisnike kojima je potrebno dugotrajno čišćenje većih predmeta. Velike ultrazvučne kade su posebno dizajnirane i prilagođene za industrijsko čišćenje. U nekim slučajevima je jednako važno, a ponekad i teže, temeljno čišćenje alata u proizvodnji ili istovremeno čišćenje velikih količina proizvedenih predmeta. U industriji se ulje, masti i druge nečistoće često akumuliraju u neprozirnim i skrivenim dijelovima stroja ili alata koje ne vidimo. Kada čistite alate i opremu u ultrazvučnom čistaču, više nećete imati takve brige. Kada se pravilno koristi, u kombinaciji sa specijalno dizajniranim koncentratima za čišćenje, mogu se ukloniti sve masti, ulja i druge nečistoće.

ASonic PRO serija sa više od 20 modela pogodna je za napredne  korisnike kojima je potrebno temeljno čišćenje različitih dijelova nekoliko puta dnevno. Možete postići najbolje rezultate jednim podešavanjem temperature i vremena čišćenja. Dostupne su dvije frekvencije čišćenja: 28 kHz i 40 kHz. Ultrazvučna frekvencija od 28 kHz osigurava temeljno i snažno čišćenje, što je optimalno za velike ravne površine. Ima jak učinak činjenja jer stvara veće mjehuriće sa više snage. Frekvencija od 40 kHz osigurava temeljno ali nježno čišćenje. Pogodna je za predmete sa mnogo pukotina i malih udubljenja. Zbog manjih mjehurića, sa manje energije ali veće gustoće, ova frekvencija je posebno pogodna za mekše metale, plastiku i predmete sa glatkom površinom.

ASonic koncentrati za čišćenje imaju specijalizirani kemijski sastav koji ubrzava proces čišćenja i specijalno su formulirani da pomognu u rastvaranju nečistoća, da reduciraju površinske nečistoće sa predmeta čime omogućavaju bolje prodiranje mjehurića (kavitacija) koji vrše odvajanje nečistoća. Lako čiste nečistoće sa raznih metala, legura, plastike, gume, keramike, stakla, PCB-a, nakita, optičkih leća itd.


ULTRAZVUČNO ČIŠĆENJE U SERVISNIM RADIONICAMA

Dijelovi automobila, motocikla, brodskih motora, motora kosilica mogu biti jako masni i prljavi zbog raznih vrsta ulja i prašine.
POSTUPAK ČIŠĆENJA ULTRAZVUČNIM ČISTAČEM JE JEDNOSTAVAN I IZUZETNO UČINKOVIT. Ultrazvuk prodire u sve najsitnije pore i dijelove. Čišćenje zahtijeva nekoliko jednostavnih koraka: pripremite otopinu, stavite predmete za čišćenje u košaru, stavite košaru u otopinu, postavite željenu temperaturu čišćenja, uključite ultrazvuk i pustite stroj da odradi svoj posao.

Što čistimo ultrazvukom: klipove, ventile, glave cilindra i blokove motora, turbo punjače, brizgaljke, hladnjake, filtere, kočnice, ležajeve, mjenjače, karburatore, alu felge, kao i sav alat koji se koristi u radu...


KONCENTRAT ZA ČIŠĆENJE ASONIC
Uz ultrazvučnu snagu, temperaturu i vrijeme rada, za postizanje optimalnih rezultata čišćenja potrebne su i otopine koncentrata i vode. ASonic nudi širok raspon odgovarajućih koncentrata za čišćenje s niskim pjenjenjem. Koncentrati imaju formulacije za čišćenje najtvrdokornijih nečistoća, ugljika i masnoće, a njihovom upotrebom značajno se skraćuje vrijeme čišćenja. Pakiraju se u ambalaži od 1L - 5L - 25L. Najprikladnija sredstva za čišćenje u servisima su AS-MLP, AS-CARB I AS-GEN. Više informacija o koncentratima za čišćenje možete pronaći na našoj web stranici: OVDJE

Zaboravite na zahtjevno ručno čišćenje i uštedite dragocjeno vrijeme uz ASonic ultrazvučni čistač!
Dok ASonic čisti radite druge poslove i zaradite !                 Zola 10.2023.